Śniadanie w hotelowej restauracji. Smaczny początek dnia i doskonały temat dla fotografa. Feria kolorów na białej porcelanie. Zdjęcia z Hotelu Bukovina w Bukowinie Tatrzańskiej.
Ostrożnie! Proszę oglądać po posiłku ;)
Ostrożnie! Proszę oglądać po posiłku ;)
Jajecznica, gorąca frankfurterka, pasztet, kiełbasa regionalna, pomidory, oscypek na ciepło, wędzony paluszki sera, bułeczka, kromka chleba i masło.
Coś na ciepło. Zaglądamy do podgrzewaczy. Frankfurterki i krótkie parówki.
Boczek podgrzewany podawany na tostach i pieczarki w sosie.
Bukowina Tatrzańska - województwo małopolskie, Podhale, 1,5 h od Krakowa, 18 km do Zakopanego.
Oscypek grillowany i jajecznica.
Dojrzewająca kiełbasa i szynka wieprzowa. Pomidorki koktajlowe i rozmaryn do ozdoby. Sztućce Gerlach Flames.
Pasztet. Mięsa pieczone i domowe z wędzarni.
Wędlina drobiowa i boczek.
Łosoś z cytryną.
Ryba wędzona.
Papryka zielona i czerwona.
Świeże ogórki w kawałkach.
Czarne oliwki.
Czerwona cebula.
Patisony.
Grzybki. Marynowane kurki.
Pieczarki ze słoika.
Rydze marynowane.
Grzybki z cebulą w zaprawie.
Kapary.
Jajka w jogurcie i majonezie.
Twarożek z krowiego mleka.
Kurze jajka na wielickiej soli.
Ser z owczego mleka.
Żółte sery w towarzystwie rodzynek.
Sery wędzone.
Talerz owoców: mandarynka, jabłko, cytryna, limonka, kiwi, granat.
Kawałki melona.
Kiwi.
Obrane i pokrojone pomarańcze.
Pokrojony grejpfrut.
Dżemy. St. Dalfour.
Dżemy - zdjęcie #2.
Nasiona (słonecznik, orzech laskowy, słonecznik, orzech włoski, dynia) i suszone owoce (morela, żurawina, śliwka, rodzynki).
Chrupki, płatki (kukurydziane, miodowe, czekoladowe).
Koktajl bananowy, truskawkowy, jogurt naturalny.
Sok pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy.
Serki topione Hochland.
Masło i margaryna Rama w małych, 10 g opakowaniach.
Pieczywo. Bułeczki, chleb ciemny i biały.
Zdjęcia zrobione 13 grudnia 2011 w Hotelu Terma SPA Bukovina. Bukowina Tatrzańska, ul. Sportowa 22, tel. +48 18 20 25 400.
Dżemy firmy Sant Dalfour są najlepsze na świecie! Szkoda, że jeden słoiczek w naszych sklepach kosztuje aż 12 zł... Zdjęcia super! Apetyt robią! :) Ta paleta kolorów ech : )
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem, jak smakuje ser z owczego i krowiego mleka? Pozdrawiam i gratuluję świetnych ujęć! :)
ojejj aż się głodna zrobiłam...
OdpowiedzUsuń