Wyszukaj z Google

Google
 

wtorek, stycznia 31, 2012

Hotel Bukovina - Śniadanie | Menu, Zdjęcia


Śniadanie w hotelowej restauracji. Smaczny początek dnia i doskonały temat dla fotografa. Feria kolorów na białej porcelanie. Zdjęcia z Hotelu Bukovina w Bukowinie Tatrzańskiej.

Ostrożnie! Proszę oglądać po posiłku ;)

hotel breakfast
Jajecznica, gorąca frankfurterka, pasztet, kiełbasa regionalna, pomidory, oscypek na ciepło, wędzony paluszki sera, bułeczka, kromka chleba i masło.


sausage frankfurter
Coś na ciepło. Zaglądamy do podgrzewaczy. Frankfurterki i krótkie parówki.


becon
Boczek podgrzewany podawany na tostach i pieczarki w sosie.



Bukowina Tatrzańska - województwo małopolskie, Podhale, 1,5 h od Krakowa, 18 km do Zakopanego.


aubergine oscypek scrambled egg
Oscypek grillowany i jajecznica.


salami ham, szynka
Dojrzewająca kiełbasa i szynka wieprzowa. Pomidorki koktajlowe i rozmaryn do ozdoby. Sztućce Gerlach Flames.


pasztet
Pasztet. Mięsa pieczone i domowe z wędzarni.



bacon boczek
Wędlina drobiowa i boczek.


salmon łosoś
Łosoś z cytryną.


herring śledzie
Ryba wędzona.


Papryka zielona i czerwona.


cucumber ogórek
Świeże ogórki w kawałkach.


black olives
Czarne oliwki.


onion cebule
Czerwona cebula.


pattypan squash, patisony
Patisony.


chanterelle kurki grzyby
Grzybki. Marynowane kurki.


champignon pieczarka
Pieczarki ze słoika.


red pine mushroom, rydze
Rydze marynowane.


onien salad
Grzybki z cebulą w zaprawie.


capar
Kapary.


sliced eggs
Jajka w jogurcie i majonezie.


cotage cheese
Twarożek z krowiego mleka.


eggs jaja
Kurze jajka na wielickiej soli.


cream cheese biały ser
Ser z owczego mleka.


raisins and cheese
Żółte sery w towarzystwie rodzynek.


sheep's milk cheese, blue cheese
Sery wędzone.


fruits owoce
Talerz owoców: mandarynka, jabłko, cytryna, limonka, kiwi, granat.


melon
Kawałki melona.


kiwi
Kiwi.


oranges pomarańcze
Obrane i pokrojone pomarańcze.


red grapefruit, czerwony grejfrut
Pokrojony grejpfrut.


marmolada marmolade
Dżemy. St. Dalfour.


dżemy jams
Dżemy - zdjęcie #2.


olives capar przysmaki ze słoika
Nasiona (słonecznik, orzech laskowy, słonecznik, orzech włoski, dynia) i suszone owoce (morela, żurawina, śliwka, rodzynki).


chrupki granola breakfast cereals
Chrupki, płatki (kukurydziane, miodowe, czekoladowe).


kefir
Koktajl bananowy, truskawkowy, jogurt naturalny.


soki juice
Sok pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy.


Serki topione Hochland.


masło butter
Masło i margaryna Rama w małych, 10 g opakowaniach.


pieczywo bread
Pieczywo. Bułeczki, chleb ciemny i biały.


Zdjęcia zrobione 13 grudnia 2011 w Hotelu Terma SPA Bukovina. Bukowina Tatrzańska, ul. Sportowa 22, tel. +48 18 20 25 400.

2 komentarze:

  1. Dżemy firmy Sant Dalfour są najlepsze na świecie! Szkoda, że jeden słoiczek w naszych sklepach kosztuje aż 12 zł... Zdjęcia super! Apetyt robią! :) Ta paleta kolorów ech : )

    Ciekawa jestem, jak smakuje ser z owczego i krowiego mleka? Pozdrawiam i gratuluję świetnych ujęć! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ojejj aż się głodna zrobiłam...

    OdpowiedzUsuń